در این گزارش عنوان شده است که هاشمی رفسنجانی که در زمان به دست داشتن قدرت دیدگاههای محافظهکارانه در مورد آزادیهای اجتماعی داشت، پس از پایان دوران ریاستجمهوریاش به مرور در انزوا قرار گرفت، اما در سالهای اخیر و به خصوص پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، به دنبال احیای سیاسی خود است.
گاردین نوشته است: «از زمانی که روحانی در اوت 2013 به ریاستجمهوری رسید، رفسنجانی بار دیگر به صورت علنی درگیر سیاست شده و به وضوح اعلام میکند که بسیاری از دیدگاههای خود را تغییر داده است.»
«سعید ابوطالب» نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در این رابطه میگوید: «زمانی که به مواضع و اظهارنظرهای سیاسی رفسنجانی در چند سال اخیر نگاه میکنیم، میبینیم که نظرات وی تغییر کرده و معتدلتر شده است. او حالا نه فقط از سوی اصلاحطلبها که حتی از طرف بعضی از اصولگرایان میانهرو هم حمایت میشود.»
گاردین میافزاید: «رفسنجانی که زمانی میخواست دانشجویان ناراضی از دانشگاهها اخراج شوند، حالا خواهان آزادی بیشتر در محیط دانشگاهی است. او که زمانی "آشتی با ایالات متحده" را رد میکرد، از سال 2012 از مذاکرات با واشنگتن بر سر برنامه هستهای حمایت کرده و حالا هم تأکید دارد که ایران نمیتواند خود را از ایالات متحده و باقی جهان، منزوی کند.
و با وجود آنکه گشت اخلاقی در دوران ریاستجمهوری رفسنجانی به طور گسترده فعال بود و او از رعایت پوشش اسلامی و مقابله با آنچه "فساد اخلاقی" اخلاقی میخواند حتی با به کارگیری "مقداری خشونت"، حمایت میکرد، اما رفسنجانی از سال 2000 گفت که مقامات نباید در بیجهت در نوع پوشش مردم مداخله کنند.»
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران میگوید این تنها هاشمی رفسنجانی نیست که تغییر کرده، بلکه اصلاحطلبها نیز تغییر موضع دادهاند. وی میگوید: «بسیاری از مخالفان سرسخت وی، از جمله اصلاحطلبان و چپهای سنتی به این نتیجه رسیدهاند که راهبرد تخریب اعتبار رفسنجانی اشتباه بزرگی بوده است.»
وی در پایان میگوید: «به همین جهت از دوره (محمود احمدینژاد) به بعد، اصلاحطلبها به وی نزدیکتر شدهاند. اکنون ائتلافی نانوشته بین اصلاحطلبها و رفسنجانی شکل گرفته و حتی طیف وسیعی از اصلاحطلبهای میانهرو رهبری وی را پذیرفتهاند.»
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 21,نوامبر,2024